Sprekers

Dr. Thomas Hoogeboom
drs. Sijmen Hacquebord

Samen beslissen in de fysiotherapie. De weg naar optimale zorg?!
Gezamenlijk beslissen tussen zorgverlener en zorgvrager wordt gezien als dé manier om tot optimale zorg te komen. Maar een goede gezamenlijke beslissing nemen is nog niet zo gemakkelijk. Thomas en Sijmen leiden u door dit proces aan de hand van een casus.
Richard Jaspers

Moleculaire mechanismen van herstel van spierschade.
Nieuwe inzichten spier- en peesaandoeningen I
Hamstring blessures. Vanuit fysiologisch oogpunt ingaan op risicofactoren, blessuremechanismen en herstel.

Dr. Albère Köke
Dr. Lennard Voogt 

Pijn en Bewegen. Een paar apart!
Bewegen is het nieuwe medicijn tegen pijn. Hoe werkt dat dan? Fysiologische en psychologische werkingsmechanismen die bijdragen aan minder pijn en meer bewegen worden praktisch toegelicht.

Dr. Corelien Kloek
Dr. Di-Janne Barten
Beweegzorgtechnologie: implementatie in de dagelijkse praktijk.
Beweegzorgtechnologie wordt als veelbelovend gezien, maar wordt nog lang niet door iedere fysiotherapeut ingezet. In deze sessie krijg je praktische tips voor de implementatie van beweegzorgtechnologie.

Dr. Guus Reurink
Dr. Nick van der Horst

Behandeling van acute hamstringblessures
Praktische tips en hapklare brokken voor in de praktijk omtrent de actieve benadering bij de behandeling van hamstringblessures.

Ron van Leeuwen
Arjan Visscher
Eelco Eikenaar 

De fysiotherapeut centraal in de wijk.
Wat betekent fysiotherapie voor de wijk en voor de gemeente?

De zorg is aan het veranderen. Er is steeds meer aandacht voor preventie, voor samenwerking, voor verbinding tussen zorg en welzijn. Meer en meer fysiotherapeuten zijn actief in het sociaal domein, een nieuw krachtenveld, met de gezondheid van de wijk als uitgangspunt.

Maar wat is de waarde van fysiotherapie voor de bewoner in de wijk? Welke kansen liggen er in het sociaal domein? En hoe betrek ik daar de gemeente bij?

Praktijkhouder en docent Ron van Leeuwen en KNGF belangenbehartiger en oud-gedeputeerde Eelco Eikenaar gaan onder leiding van Arjan Visscher het gesprek met elkaar aan.

Ward Heij MSc.
Niek Koenders MSc. 

Meta-analyses bij kwantitatief en kwalitatief onderzoek.
Tijdens onze sessie presenteren we hoe je met nieuwe methoden bevindingen uit kwantitatief of kwalitatief onderzoek kan meta-analyseren op een systematische, heldere en wetenschappelijke manier.

Meike Los
Magda Erkelens-Roos 
Samen Sportief in Beweging, de vierde gecombineerde leefstijlinterventie.
Kom te weten wat de nieuwste GLI te bieden heeft, welke kansen het geeft voor verbinding tussen zorg, sport en sociale domein in eigen buurt.
Dr. Mathijs van Ark

Diagnostiek en behandeling van de patella tendinopathie.
De presentatie geeft een overzicht van het meest recente onderzoek over de aanpak van diagnostiek en behandeling van de patella tendinopathie vanuit een fysiotherapeutisch perspectief.

Dr. Adri Apeldoorn
Dr. Nynke Swart

Herziene richtlijn lage rug. De methode en een voorproefje.
Deze zomer wordt de herziene richtlijn lage rugpijn gepubliceerd. Tijdens deze presentatie geven we jullie een inkijkje in het ontwikkelproces en een voorproefje op de nieuwe richtlijn. Zo geven we inzicht in de knelpunten die worden ervaren in de praktijk en op welke wijze deze in de nieuwe richtlijn zijn geadresseerd. Nieuws hebben we over de afbakening van de doelgroep en over factoren die gebruikt kunnen worden om de behandeling vorm te geven. Bekijk onze presentatie en je bent weer helemaal op de hoogte.Gerard Boschman
Niels Christoffel
Joris van de Wiel

Jouw praktijk van de toekomst (Intramed)
Jij zorgt met passie, wij zorgen voor de rest. Op weg naar een praktijk van de toekomst. Mis het niet!

Ellen Ricke MSc.

Non-adherence bij patiënten met COPD (ProEducation)
Bewustwording van non-adherence bij patiënten met COPD kan behandelresultaten verbeteren en daarmee de kwaliteit van leven.

Simone Dillen 

Het maken van maatwerk spalken met Orficast (Lomed)
Wilt u snel een eenvoudige en comfortabele spalk maken? Kies dan voor Orficast! Dit unieke geweven thermoplastisch materiaal is ventilerend en wordt geleverd op een rol. 

Tarik Mouhmouh 
Maarten Koks

Meer tijd voor je patiënten met ZorgDomein.
ZorgDomein zorgt ervoor dat jij je zorgaanbod goed onder de aandacht brengt bij verwijzers. Daarnaast heb je minder administratieve lasten en dus meer tijd hebt voor je patiënten.

Puck Krooshof
Erik van Dam

Zzp-update 2021 (VvAA)
Het zzp-dossier houdt het zorgveld al jaren bezig, met onduidelijkheid over al dan niet doorgevoerde nieuwe maatregelen en de handhaving daarvan. Ondertussen werken steeds meer zorgverleners als zzp’er. Praktijkhouders en zzp’ers kunnen er nauwelijks meer een touw aan vastknopen, zo blijkt uit VvAA-onderzoek in november 2020. In driekwartier wordt je in deze sessie volledig bijgepraat.